Vakantiepark Abruzzo

Vakantiepark AbruzzoVakantieparken Abruzzo, een reis naar deze regio omvat alles wat Italië het ontdekken waard maakt. Het is vooral voor degene die tijdens de vakantie Italië op zijn best wil leren kennen een waar paradijs. Geen hordes vakantiegangers trekken naar Abruzzo, maar u kunt hier lekker rustig vakantie vieren en verblijven op een mooi vakantiepark. Met de ideale cocktail van cultuur en een adembenemend landschap van bergen en zee.

Het is een bijzondere, nagenoeg onaangetaste regio waar men naast overweldigende natuur. U kunt onverwachte cultuur en stadjes aantreffen die erin geslaagd zijn aan de moderniteit te ontkomen. Abruzzo is een prachtige en relatief onbekende provincie in het midden van Italië. Vanaf de hoge bergen van de Apenijnen tot de Adriatische Zee.

 

Aanbieders Vakanties in Abruzzo

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Abruzzo (25)

Camping Village Eucaliptus

Alba adriatica, Vakantiepark Abruzzo
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping roma

Alba adriatica, Vakantiepark Abruzzo
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Costa d’Argento

Marina di san vito, Vakantiepark Abruzzo
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Abruzzo

Vakantiepark Abruzzo

Vakantieparken in AbruzzoVakanties Abruzzo brengen u naar de groenste regio van Europa. Want dankzij haar hoge, ruige bergen en het prachtige heuvellandschap kreeg Abruzzo de naam dit te zijn. Een schitterend natuurgebied met 3 Nationale Parken, 2 regionale parken en ook nog eens 20 natuurreservaten om de zo kostbare fauna en flora te beschermen. Een derde van de oppervlakte van Abruzzo is beschermd gebied.

Abruzzo (De Abruzzen) is een van de meest ongerepte regio’s van Italië. Op een vakantiepark in Abruzzo beleeft u de natuur in haar volle glorie en omvang. Een uitstekende plek om tot rust te komen. Alles is even mooi. Bergen, het heuvellandschap, de middeleeuwse plaatsen die versteend liggen in een eeuwenoud landschap. Alsof de tijd al eeuwen stil staat. Schitterende en visrijke rivieren en meren. Oneindige zandstranden om heerlijk te relaxen. Abruzzo is nog zeer authentiek.

Abruzzo is een provincie waar u het gehele jaar terecht kunt, ’s winters voor de wintersport, maar het gebied komt het meest tot zijn recht in de zomer. Iedereen leeft buiten en geniet van de natuur. Wilt u niet alleen op het strand liggen of op het vakantiepark uw dag doorbrengen? Er zijn dan verschillende natuurparken om te bezoeken, prachtige historische plaatsen waar de tijd heeft stil gestaan. Voor de actievere toerist zijn er vele haar wandel- en bergtochten waarbij het genieten centraal staat. Ook zijn ervoor het hele gezin fietstochten en doordat er weinig verkeer is op de lokale wegen is de fiets een ideaal vervoermiddel om Abruzzo te verkennen. Van de Adriatische kust tot aan de Apennijnen zijn er routes waar u ogen tekort komt om al moois van deze omgeving te zien.

Gezinnen genieten van strand, zee en relaxen in het heuvelland. Jonge mensen genieten van strand en uitgaan in van de vele restaurants, pubs, wijnbars, disco’s etc. Verliefde stelletjes genieten van het romantische landschap, het fantastische eten en de verrukkelijke wijnen en likeuren. Sportievelingen kunnen uit veel mogelijkheden kiezen, naar het strand of berg beklimmen, trekking, paardrijden etc. Anderen kiezen voor kunst, cultuur, golf, wandelen of winkelen. U ziet het, Abruzzo is een vakantieprovincie voor iedereen met een mooi en divers aanbod van vakantieparken.

Strandvakanties Abruzzo

vakantiepark abruzzo

Wilt u tijdens uw vakantie in Abruzzo lekker aan het strand liggen, dan kunt u een plekje uitzoeken aan de 135 kilometer lange kustlijn. Dit zijn merendeels zandstranden maar er zijn ook kiezelstranden. U heeft ook de mogelijkheid om een ligstoel te huren of stukken publiek strand. Veel stranden grenzen aan pijnboom bossen waar het goed toeven is als het warm wordt. U zult hier met name de lokale bevolking aan treffen.

Het strand van Punta Aderci, ten zuiden van Pescara, is zeer speciaal. Tijdens uw vakantie in Abruzzo moet u hier echt een bezoek aan brengen. Na een korte wandeling bereikt u deze prachtige kiezelstranden onderaan een heuvel. Deze stranden zijn nog onontdekt en bieden uitzicht op Trabocchi. Deze Trabocchi kust is uniek op de wereld, nergens anders treft met iets dergelijks aan. Deze visserhutjes zijn gebouwd op houten palen, in zee, zodat de vissers op een eenvoudige manier hun netten kunnen uitgooien of weer binnenhalen.

 

Op vakantie naar Abruzzo, Andiamo!

Vakantie vieren op een vakantiepark in Abruzzo betekenen genieten van de overweldigende natuur. De typische Italiaanse sfeer in plaatsen als L’Aquila, Pescara of Chieti en natuurlijk de stranden. Voor een strandvakantie is de kustlijn van Abruzzo zeer gevarieerd. In het noorden zijn er zandstranden en naar het zuiden verandert de kustlijn naar ruig en wild. Dus een vakantie voor elk wat wils. Een vakantie op een vakantiepark in Abruzzo is meer dan genieten!