Vakantiepark Bloemenrivièra

Vakantiepark BloemenrivièraDe Italiaanse Bloemenrivièra bevindt zich tussen de Franse grens en de Toscaanse kust en loopt van Ventimiglia tot La Spezia. Deze prachtige kuststrook wordt voor niets Bloemenrivièra genoemd, prachtige dorpjes met de vele bloemen zoals rozen, geraniums, bouganvilles en orchideeën, deze in combinatie met de zee maakt uw vakantie een onvergetelijke tijd.
Vanaf uw vakantiepark zijn er vele plaatsen te ontdekken, zoals de felgekleurde huisjes langs de kades van Portofino en Santa Margharita, het nationaal park Le Cinque Terre, de kilometerslange zandstranden en de ongekende bloemenpracht. Een bezoek aan de grotten van Toirano kunnen wij u aanbevelen. U kunt deze in het binnenland gelegen plek met pre-historische vondsten via de Melogno Pas (1 km) bereiken. Bekijk de resten van een reeds eeuwen uitgestorven soort holenbeer of de eerste vastgelegde voetstap uit de historie van een Neandertaler. Het pittoreske plaatsje Portofino is zeker een bezoekje waard. Dit historische dorpje is eigenlijk een museum op zich. Ook een bezoek aan het ministaatje Monaco, dat op slechts korte afstand van de Italiaanse Riviera ligt, is een aanrader.

 

Aanbieders Vakanties in Bloemenrivièra

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Bloemenrivièra (11)

Vakantiepark Rosa

San Bartolomeo, Vakantiepark Liguria
Richtprijs €42 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Baciccia

Ceriale, Vakantiepark Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Delfino

Albenga, Vakantiepark Liguria
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Bloemenrivièra

Vakantiepark aan de Bloemenrivièra

Vakantiepark BloemenrivièraEen van de mooiste steden aan de kust van de Bloemenrivièra  is de oude havenstad Genua, dit elegante stadje heeft alles wat de Bloemenrivièra zo aantrekkelijk maakt: tuinen vol exotische bloemen, wuivende palmen, prachtige stranden en fraaie villa’s en paleisjes die rond 1900 werden gebouwd door Russische en Engelse aristocraten. Hier kunt u heerlijk rondwandelen of een terrasje pakken in de oude haven. Verder naar het westen toe ligt het beroemde Cinque Terre. Vijf prachtige dorpjes die op een rotskust gebouwd zijn. Je kunt er met de trein heen, maar ook wandelend langs een mooi wandelpad is een optie waar u tegelijk kunt genieten van het mooie uitzicht over zee.
Tevens kunt de leuke markten bezoeken zoals van San Remo en Dolceacqua, wat een mooi middeleeuws stadje is. Verder zijn in de directe omgeving van San Remo leuke plaatsjes te vinden waar bijna elke dag wel een markt is. Op verschillende plaatsen wordt op zondag een antiekmarkt georganiseerd. Hierover kunt u meestal de informatie krijgen  bij de infobalie op uw kampeerterrein.

 

Strandvakanties Bloemenrivièra

Vakantiepark BloemenrivièraDe mooiste stranden van Italië zijn wel aan de Bloemenrivièra en met de gemiddelde temperatuur van 28 graden is vakantie vieren aan de Bloemenrivièra ideaal geschikt voor een zon- en strandvakantie. Deze kust staat behalve om de vele badplaatsen ook bekend om de bloementeelt (voornamelijk ten behoeve van de parfumindustrie) en de olijventeelt. Het warme klimaat in deze regio zorgt voor sub-tropische bomengroei met palmbomen en de prachtige paarse bougainville als waterval.

De vele campings, het strand en vertier, het populaire casino in San Remo, de vele mooie winkeltjes en het nabij gelegen Monaco maken deze tot een kuststreek die een bezoek zeker de moeite waard is. De westkust, tot Genua, is rotsachtig met smalle zandstranden terwijl de oostkust over brede zandstranden beschikt. Tevens zijn de meeste stranden direct aangrezend aan het kampeerterrein waar u verblijft.