Vakantiepark Calabria

Vakantiepark CalabriaVakanties Calabria, bezoek deze prachtige regio in het zuiden van Italië, die  nog niet overlopen is met de vele toeristen die Italië bezoeken tijdens hun vakantie. Prachtige kleine dorpjes, bergtoppen nog met sneeuw bedekt, eindeloze witte zandstranden. Bijna de hele regio wordt omringd door twee zeeën, hetgeen schitterende vergezichten oplevert, ook omdat de kust op veel plaatsen bestaat uit machtige rotsen die uit het water omhoog rijzen. Het ruwe landschap is spectaculair.

Vakantieparken in Calabria (5)

Camping village al boschetto

Condofuri marina, Vakantiepark Calabria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Del Levante

Corigliano calabro, Vakantiepark Calabria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Village Thurium

Corigliano calabro, Vakantiepark Calabria
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Calabria

Vakantie op een Camping in Calabria

Vakantiepark CalabriaDe dichter Gabriele D’Annunzio noemde de kust bij Reggio Calabria niet voor niets ‘de mooiste kilometer in Italië’. De regio is op veel plekken echter ook vrij onherbergzaam, met onbegaanbare paden, verlaten dorpjes en steile bergkammen.

Het kan er ’s zomers bovendien erg heet en droog zijn, waardoor een duik in zee of zwembad, die op de meeste kampeerterreinen aanwezig zijn, een must is om lekker af te koelen. De hoofdstad van Calabrië is Catanzaro. De regio is opgedeeld in vijf provincies, met gelijknamige hoofdsteden: Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio di Calabria en Vibo Valentia.

Al ver voor de opkomst van het Romeinse rijk maakte Calabrië deel uit van het Griekse rijk. Een beroemde Griek die in Calabrië woonde en werkte, is de wiskundige Pythagoras. Ook I Bronzi di Riace, de bronzen mannen van Riace, vormen een schitterende herinnering aan het Griekse verleden. Deze twee bronzen beelden werden in 1972 op de bodem van de zee gevonden en zijn nu te zien in het Archeologisch Museum in Reggio Calabria.

Natuurliefhebbers halen hun hart in de hele regio op, maar vooral in het Parco Nazionale Aspromonte. Letterlijk betekent Aspromonte ‘Bittere berg’, maar dat moet je niet te letterlijk nemen: het is een meer dan prachtig park met unieke dieren en planten. De Aspromonte vormde tevens het toneel van de beroemde slag tijdens de eenwording van Italië, waarbij Garibaldi zelf gewond raakte. Ook het Parco Nazionale di Calabria is indrukwekkend, met zijn Giganti: vijfhonderd jaar oude pijnbomen die met een hoogte van meer dan veertig meter met recht reuzen mogen worden genoemd.

Strandvakanties Calabria

Vakantiepark CalabriaDe kustlijn van Calabria is ongeveer 300 km lang en biedt prachtige badplaatsen, en met zijn heldere zeewater een perfectie bestemming voor uw vakantie. De stranden aan de kust van Calabria zijn één van de allermooiste kusten van Italië met het meest heldere, blauwe zeewater dat je je maar kunt voorstellen. De kustlijn van de regio’s is nog niet zo bekend onder toeristen, hierdoor kunt u heerlijk rustig genieten van de prachtige omgeving. Nog relatief onbekend onder de Nederlanders, maar zeker de moeite waard om te bezoeken, is de Costa della Calabria en Basilicata.

Deze schitterende kusten zijn al lang ontdekt door de Italianen die in augustus dan ook in grote getale naar deze kusten komen. Daarom wordt het misschien tijd dat u deze streek gaat ontdekken voordat de grote massa buitenlandse toeristen dat doet. Tropea: Aan de Tyrrheense kant zijn de kusten bij Calabria, aan de straat van Messina, en het op de klippen hoog boven de zee uittorenende Tropea onvergetelijk.

 

Vakantiepark CalabriaHet oude gedeelte van Tropea ligt als een indrukwekkende vesting op een klif, witte zandstranden zijn er in overvloed en leuke plekjes om een heerlijk visje te verschalken zijn er natuurlijk ook.
Maratea: De kust bij Maratea, ten noorden van Tropea, is herkenbaar aan de steile kliffen. De geuren van de mediterrane begroeiing de johannesbroodbomen, jeneverbesstruiken, brem en rozemarijnstruiken komen tot aan de zee. Het water van de zee is kristalhelder en verborgen grotten zul je er ook vinden. Alhoewel je hier niet veel lange zandstranden zult vinden, zijn er in verschillende inhammetjes en baaitjes wel kleine zandstrandjes.  Zo ziet u, het wordt tijd dat u Calabria gaat ontdekken en u van een onvergetelijke vakantie gaat genieten.