Vakantiepark Emilia-Romagna

Vakantieparken in Emilia-RomagnaVakanties Emilia-Romagna bieden u de keuze uit veel schitterende bestemmingen. Geniet van de zon aan de Adriatische kust. De prachtige stranden en indrukwekkende natuur zullen u positief verrassen, want u zult hier ‘la dolce vita’ ervaren. Emilia-Romagna behoort tot één van de grootste regio’s van Italië.

Levendige steden worden afgewisseld met gemoedelijke dorpjes op het platteland en bruisende badplaatsen. Houdt u naast de zon ook van cultuur dan bent u in deze streek in Italië helemaal op uw plek. Emilia-Romagna kent namelijk maar liefst 9 kunststeden: Piacenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Forli-Cesena, Ravenna en Rimini.

 

Aanbieders Vakanties in Emilia-Romagna

Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Emilia Romagna (34)

Camping Le Fonti

Busana, Vakantiepark Emilia-Romagna
Richtprijs €29 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Fontanelle

Riccione, Vakantiepark Emilia-Romagna
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Cesenatico

Cesenatico, Vakantiepark Emilia-Romagna
Richtprijs €42 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Emilia Romagna

Vakantiepark Emilia Romagna

vakantiepark Emilia-RomagnaHoudt u van lekker eten? De beroemde Parmaham en Parmezaanse kaas komen uit deze regio en vindt u dan ook in veel restaurants terug. De rivier de Po heeft er mede voor gezorgd dat de bodem hier erg vruchtbaar is en hierdoor wordt Emilia-Romagna ook wel de graanschuur van Italië genoemd.

De steden Ravenna, Modena en Ferrara zijn UNESCO Werelderfgoedlijst, wat uw bezoek naar een van deze steden nog unieker maakt. De bouwwerken in de stad Ravenna stammen uit de vroegchristelijke tijd. De kerken zijn met mooie mozaïeken gedecoreerd en dit zorgt voor een uniek stukje cultureel erfgoed in Italië.

Ook een cultureel uitstapje vanaf het vakantiepark naar Bologna de hoofdstad van Emilia-Romagna met als bijnaam La Grassa, wat ,,de vette’’ betekend, is meer dan de moeite waard. In deze stad kan men heerlijk en stevig tafelen. Hier vindt u vele kleine winkeltje die producten uit de streek verkopen. En bent u in straten Via Caprarie of Via Pescherie, dan weet u niet wat u ziet en vooral ruikt. En vooral voor de overbekende Bolognese pasta moet u hier zijn.

Vakantie in Emilia-RomagnaIn het zuiden, op de grens van Emilia Romagna en Le Marche, ligt het ministaatje San Marino. In Emilia Romagna bevindt zich ook het wereldberoemde circuit van Imola.

Bij vakanties Emilia-Romagna denken de meeste mensen aan Rimini, Riccione en Cattolica, de bekende badplaatsen van Italië. Daar horen dan beelden bij van mooie zandstranden, flanerende mensen, volle terrasjes, uitgaansgelegenheden, mooie vakantieparken, kortom veel vertier en gezelligheid.

Toch biedt Emilia-Romagna ook vele bezienswaardigheden en interessante steden. Wie een dag de stranden wil verruilen voor de groene kant van Emilia-Romagna vindt direct achter de kust tal van natuurparken. Ook de sportieve mens kan tot zijn trekken komen, zo zijn er vele fietsroutes in de omgeving. Hier ervaart u de groene gebergte van Italië. U fiets door mooie dorpjes en op rustige wegen en krijgt u in deze vakantie een prachtige mix tussen inspanning en ontspanning.

 

Strandvakanties Adriatische Kust

Strandvakantie Emilia-RomagnaDe Adriatische Kust staat al jaren bekend als dé strandbestemming in Italië. Daarom hebben de stranden van Emilia Romagna  altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op zowel Italianen als Nederlanders en Duitsers. Van Comacchio tot aan de grens met Le Marche liggen zo’n dertig veelbezochte badplaatsen. Rimini, Riccione, Cattolica, Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Bellaria, Lidi Ferraresi en Ravennati zijn hiervan de meest bekende.

Ze zijn zeer populair en dat komt door de brede zandstranden, de vele hotels, bars, strandpaviljoens met onafzienbare rijen ligbedden en parasols, watersport faciliteiten en natuurlijk het nachtelijke uitgaansleven. Zowel de jachthavens als de stranden doen hun uiterste best om jaarlijks weer de Bandiera Blu te laten wapperen: het internationale kwaliteitspredikaat voor schoon water en schone stranden. Zon en strand vormen tijdens uw vakantie aan de Adriatische Kust waarschijnlijk de hoofdmoot, maar toch is er meer dan genoeg cultuur en natuur voor een leuke afwisselende vakantie.

Voor de strandvakantie is de Adriatische kust vooral voor gezinnen met kinderen ideaal. Brede mooie stranden, goudkleurig en fijn, en vooral aflopend de zee in, zijn een lust voor het oog. Als u hier eenmaal op uw vakantiepark bent, zult u zeker het la dolce vita gevoel ervaren. Bent u iemand die sportief is ingesteld, dan kunt hier ook goed terecht voor de watersport waar u kunt kiezen uit verscheidene activiteiten.

 

Op vakantie naar Emilia-Romagna, Andiamo!

Vakantiepark Emilia-RomagnaKiest u voor Emilia Romagna, een regio in het noorden van Italië, dan kiest voor een aantal mooie steden, dus cultuur, dan kiest u ook voor mooie stranden en badplaatsen, dus zon, zee en strand. Houdt u van wijn dan kunt u kiezen voor Lambrusco, een wijn die uit deze streek komt. En verder kunt u zelf kiezen wat u doet in deze zeer aantrekkelijke en mooie streek met vele bezienswaardigheden.