Vakantiepark Gardameer

Vakantiepark GardameerVakanties Gardameer is waar veel mensen herinneringen aan hebben. Het is immers het grootste meer van Italië en ook het meest populaire om een vakantie door te brengen. Het landschap rondom het Gardameer heeft een schilderachtig karakter door haar kleur, variërend van azuurblauw tot smaragdgroen, de bomen die langs de kant staan en de rotswanden. In dit decor liggen tientallen pittoreske dorpen. Ook de zeven kleine eilanden in het water doen romantisch aan. Het uitzicht is genieten geblazen. Het klimaat rond het meer is zeer zacht en de plantengroei is weelderig.

 

Aanbieders Vakanties aan het Gardameer

Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken aan het Gardameer (39)

Camping Park delle Rose

, Vakantiepark Veneto
Richtprijs €55 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Piani di Clodia

Fossalta, Vakantiepark Veneto
Richtprijs €61 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Eurocamping Pacengo

Pacengo, Vakantiepark Veneto
Richtprijs €34 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken aan het Gardameer

Vakantiepark aan het Gardameer

Vakantiepark GardameerOm een indruk te geven van de grootte, het meer heeft een omtrek van circa 158 kilometer, 52 kilometer lang, 5 tot 16 breed en 346 meter diep. Aan de oostkust bevinden zich serieuze bergen van meer dan 2000 meter hoog, de Monte Baldo. Het meer ligt gedeeltelijk in de regio Lombardije en deels in Veneto. Het noordelijkste puntje hoort nog bij de provincie Trentino. Door haar ideale ligging tussen de Alpen en de Po-vlakte is het meer het gehele jaar door gezegend met een gematigd klimaat. De noordkant van het Gardameer is vooral populair bij bergwandelaars en windsurfers. De westkust tussen Riva en Gargnano bestaat uit steile rotsen. Ten zuiden van de bergwanden is het landschap vrij vlak, met ook het wereldberoemde schiereiland Sirmione. De burcht en het centrum stammen uit het Romeinse tijdperk.

Tijdens uw vakantie aan het Gardameer kunt u van alles doen. Met name in het zuiden van het Gardameer is veel voor de jeugd. Hier vindt u een aantal grote pretparken en themaparken, zoals Gardaland, het grootste pretpark van Europa. Verder is er het Canevaworld met zijn themaparken zoals een filmstudio en een groot waterpark, maar ook Parco Naturo Viva is de moeite waard. Dit natuurpark met dierentuin en safaripark is een succesnummer voor het hele gezin. Park Jungle Adventure is ook een topper voor alle leeftijden, in dit avonturenpark voor klimmers en abseilers kun je met het hele gezin genieten van een leuk dagje uit. En dan zijn er nog alle monumenten aan het Gardameer die de moeite waard zijn… je komt hier al snel tijd te kort! Ook qua bezienswaardigheden zit u hier goed tijdens uw vakantie. Vele goed in stand gehouden overblijfselen uit vroegere tijden. Mooie steden als Bergamo en Verona, of geniet van de typische Italiaanse vissershaventjes, fleurige boulevards, talloze kronkelende middeleeuwse steegjes en zonnige pleintjes met leuke terrasjes.

Vakantiepark GardameerStrandvakanties Gardameer

Er zijn vele mooie stranden te vinden rond het meer – het Gardameer beschikt over meer dan 45 km vrij toegankelijke stranden, evenals enkele privé-stranden. Je bent vanaf je kampeerterrein nooit ver verwijderd van een strand, ook al is het een kleintje – soms vind je ze weggestopt op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. Omdat het een meer is, vind je hier vooral kiezelstranden – er is geen constante, grote golfslag die de stenen in zand veranderd. Het grind kan variëren in grootte en vorm tot fijn en zeer klein, zodat het meer doet denken aan grof zand. Het merendeel van de stranden bevat middelgroot grind, maar wel glad omdat de zachte beweging van het water genoeg is om ze heel langzaam slijten. Toch zijn er wel zandstranden maar deze zijn zelf aangelegd. vakanties gardameer