Vakantiepark Lombardije

Vakantiepark LombarijeVakanties Lombardije zullen bij veel mensen niet meteen herkenning oproepen, maar zegt men Gardameer, dan gaat bij de meeste mensen wel een lichtje branden. Lombardije is de regio met de bekendste meren van Italië waar veel toeristen op een vakantiepark verblijven. De Noord-Italiaanse meren zijn mooi en sfeervol, de bergen dalen naar de oever van het meer en statige grote hotels domineren mooie stadjes. Het Gardameer, het Comomeer en het Lago Maggiore zijn bijzonder beroemd en zijn al eeuwen populair.

 

Aanbieders Vakanties in Lombardije

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Lombardije (25)

Village Sassabanek

Iseo, Vakantiepark Lombardije
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Belvedere

Manerba-del-garda, Vakantiepark Lombardije
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

The Garda Village

Sirmione, Vakantiepark Lombardije
Richtprijs €55 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Lombardije

Vakantiepark Lombardije

Vakantiepark LombardijeHet Gardameer is het grootste meer van Italië. Het is lang en slank met een zuidelijke oever met lage, glooiende heuvels en een contrasterend noordelijke deel dat wordt omringd door torenhoge bergen. Populaire bestemmingen zijn Desenzano del Garda en Sirmione. het Comomeer is rustiger en meer bebost dan het Gardameer.

Je kunt met een stoomboot varen tussen de badplaatsen en de statige tuinen die vaak open zijn voor het publiek. Het Lago Maggiore is het een na grootste meer van Italië, dat zich uitstrekt tussen Lombardije en Piemonte tot in de Alpen. Het meer wordt druk bezocht door toeristen, vooral in de zomer, en heeft sfeervolle resorts zoals Stresa. De beroemde tuinen van de Borromeus-eilanden, Isola Bella en Isola Madre maken de bestemming de moeite waard.

 

Vakantiepark LombardijeDe hoofdstad van Lombardije is Milaan en is een van de belangrijkste en meest stijlvolle steden in Italië. De meeste bezienswaardigheden in Milaan bevinden zich in het centrum en er is genoeg te zien. De belangrijkste kerk is de enorme Duomo (de op drie na grootste kathedraal ter wereld) waar zo’n vier eeuwen aan gebouwd is. Verder is er de Castello Sforzeco, een fort gebouwd in 1368, dat later werd omgebouwd tot een elegant en prachtig renaissance verblijf. Het Scala (operagebouw) werd voltooid in 1776 en er worden prachtige theatrale producties vertoond.

De Santa Maria delle Grazie is een mooie kerk die stamt uit 1463, waar ‘Het Laatste Avondmaal’ van de beroemde schilder Leonardo da Vinci te zien is. Een ander hoogtepunt en zeker een bezoek waard is de stad Brescia. In eerste instantie zult u denken dat het om een moderne stad gaat. Maar de 30 verdieping tellende Crystal Palace, die de skyline beheerst, heeft u gefopt. Brescia heeft namelijk een eeuwenoud historisch centrum. Bezoek de 15e eeuwse kerk Santa Maria dei Miracolo en bewonder de rijk versierde gevel met marmeren reliëfs. Of wandel door het centrum waar de best bewaarde Romeinse gebouwen in heel Noord-Italië te vinden zijn.

Door het gevarieerde landschap, met bergen en meren, kunt u tijdens u verblijf op een vakantiepark kiezen uit verscheidende activiteiten. Zo hoeft u zich tijdens vakanties Lombardije nooit te vervelen. Wandelen in het schitterende natuurgebied Parco Nazionale dello Stelvio, zwemmen, zonnen of cultuur snuiven in de steden Milaan, Bergamo of Brescia, alles is hier mogelijk.

 

Strandvakanties Lombardije

Strandvakantie Lombardije

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, strandvakanties in Lombardije, mede door dat het niet aan zee ligt. Door de verschillende mooie en grote meren zijn er genoeg stranden aanwezig voor liefhebbers van zon en strand. Het grootste en wel bekendste meer is het Gardameer met een oppervlakte van 370 km2. Door de oleanders, citrusbomen en de cipressen heeft het Gardameer een schilderachtig karakter.

Alleen aan de westkust tussen Riva en Gargnavo heeft een steile rotspartij. Verdere bekende meren met mooie stranden zijn het Lago Maggiore, het Comomeer en het Iseomeer. Meren die jaarlijks meer dan duizenden toeristen trekken. Vooral de vakantieparken bij het Lago Maggiore en het Iseomeer zijn zeer aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen.

 

Op vakantie naar Lombardije, Andiamo!

Lombardije, een streek waar elke vakantieganger wel eens naar toe wil. Besneeuwde bergtoppen in de Alpen, zijn prachtige bergmeren en Milaan als mooiste en belangrijkste stad van deze regio. Lombarije, het vakantiedoel, zowel in de winter als in de zomer. Vakantie vieren in Lombardije is vakantie vieren zoals het moet. Bij de meren met zijn mooie stranden om te genieten van de zon, en voor de watersport. Mooie historische steden om te bezichtigen. Dus een streek in Italië voor elk wat wils.

 

Blog Nederlanders in Italië: “Lombardije, de onbekende wijnstreek van Italië”

De Oltrepò Pavese is de onbekende wijnstreek ten zuiden van Milaan en tegelijkertijd het Toscane van Noord-Italië: het wordt gekarakteriseerd door glooiende heuvels, wijngaarden, kastelen, middeleeuwse dorpjes en panoramische vergezichten. Het is door toeristen nog niet ontdekt maar ideaal voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken. Lees verder >>