Vakantiepark Piemonte

Vakantiepark PiemonteVakanties Piemonte gaan naar een minder toeristisch, maar zeker niet naar een minder mooie gebied. Al vanaf de 15de eeuw was Piemonte nauw verbonden met het voormalig koningshuis Savoye van Italië. Uw verblijf op een vakantiepark in Piemonte zal u zeker langs Turijn leiden, qua kunst- en cultuur bijna onovertroffen, maar heel de regio is daar rijk aan. Beroemd zijn de gebouwen uit het Barok, maar ook vanuit de Middeleeuwen en de Renaissance is veel bewaard gebleven.

 

Aanbieders Vakanties in Piemonte

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Piemonte (18)

Camping Italia Lido

Castelletto-ticino, Vakantiepark Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Isolino

Fondotoce di Verbania, Vakantiepark Piemonte
Richtprijs €51 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Holiday

Feriolo, Vakantiepark Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Piemonte

Vakantiepark Piemonte

Vakantiepark PiemonteEr zijn vele bezienswaardige en authentieke plekken te vinden in Piemonte. In de wijndorpjes van de Langhe, de stadje Alba, Asti, Serralunga en Cherasco kan men zich goed vermaken. Daarnaast zijn er nog de meer in de bergen gelegen dorpjes die bewaard gebleven zijn zoals Sauze d’Oulx en Bardonecchia. Ten zuiden van Turijn leveren de wijngaarden op de glooiende heuvels van Monferrato en Langhe uitstekende Barbera, Barbaresco en Barolo wijnen. Ook de truffel is een culinaire verwennerij.

De karakteristieke Italiaanse straatjes met restaurants, cafés en barretjes kunnen u ongetwijfeld behagen tijdens uw verblijf op een vakantiepark in Piemonte. Zoals de naam al zegt wordt Piemonte begrensd door hoge bergmassieven. De hoge toppen van de Alpen zijn nooit ver weg tijdens uw vakantie in Piemonte. De Ligurische Apennijnen, de uitgestrekte Po vlakte en het merengebied maken het landschap bijzonder afwisselend en aantrekkelijk.

Vakantieparken PiemonteVerder ligt er in  de provincie Piemonte een waar stukje paradijs, ‘de Langhe’ geheten. In dit meer dan mooie gebied produceren gepassioneerde boeren de heerlijkste wijnen. Verder zijn hier de befaamde hazelnootbomen van de ‘Alta Langa’. Dit ongerepte landschap ademt rust uit. Terwijl u vanaf uw vakantiepark de streek verkent van kleine burchten en charmante dorpjes vindt u de sfeer van ‘er was eens …‘  In dit sprookje neemt de gastvrije bevolking u vriendelijk op, kunt u zichzelf trakteren op de plaatselijke keuken en de heerlijke wijnen.

Piemonte kent naast Turijn geen grote steden maar heeft wel prachtige natuurgebieden waar men in elk jaargetijde leuke activiteiten kan doen. Skiën in de winter, wandelen in de heuvels in het voorjaar; aan het Lago Maggiore of het Ortameer relaxen in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst.

 

Strandvakanties Piemonte

Natuurliefhebbers kunnen hun vakantie in Piemonte uitstekend doorbrengen op een vakantiepark. De bergen herbergen natuurlijk ook meren, met als beroemdste het Lago Maggiore, een van de meest idyllische vakantie bestemmingen in Italië. Toch mag ook het Lago d´Orta niet vergeten worden. Als u tijdens uw verblijf op een vakantiepark graag de zee opzoekt dan kan dat ook, want de Bloemenriviera is nabij, met prachtige kustplaatsjes en prachtige stranden.

 

Op vakantie naar Piemonte, Andiamo!

Vakanties Piemonte betekenen Italiaanse gastvrijheid aan de voet van de Alpen. Proef deze gastvrijheid eens in de mooie stad Turijn, vol met prachtige pleinen en paleizen. U kunt de italiaanse keuken proberen met zijn heerlijke wijnen of er op uitgaan in het mooie heuvellandschap van Langhe en Roero met zijn oude dorpjes en kastelen. Zomers kun je je heerlijk vertoeven aan het schitterende Lago Maggiore. Piemonte is ideaal voor cultuur, actieve wandel- en fietsvakanties of heerlijk ontspannen aan het water.

 

Nederlanders in Italië : ”Dichtbij maar toch ver weg”

De Italiaanse provincie Cuneo, in de regio Piemonte is voor ons Nederlanders vrij onbekend. Is het niet dat de Barolo’s, Truffels, Cinzano en ‘Slow-Food’ er vandaan komen maar anders als ‘uithoek’ boven Ventimiglia is er weinig van bekend… Lees verder >>