Vakantiepark Puglia

Vakantiepark PugliaVakanties Puglia zijn voor velen nog een vrij onbekend fenomeen. En dat is zonde, want Puglia (Apulië) heeft erg veel te bieden. De hak van de laars is zeer divers en herbergt een onvermoede rijkdom qua natuurschoon en architectuur. Veel mooie stadjes, een rijke historie, uitgestrekte wijngaarden en prachtige baaien. Daar waar buitenlanders Puglia steeds meer zullen gaan ontdekken, hebben de Italianen dat al lang en breed gedaan.

 

Aanbieders Vakanties in Puglia

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Puglia

Camping La Masseria

Gallipoli, Vakantiepark Puglia
Richtprijs €48 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Village Baia degli Aranci

Vieste, Vakantiepark Puglia
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping village 5 stelle

Foce varano, Vakantiepark Puglia
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Puglia

Vakanties op een vakantiepark in Puglia

Vakantiepark PugliaOntdek het onontdekte Puglia, in de hak van de laars in het uiterste zuid-oosten van Italië. Het is het prachtige provincie met beeldschone plaatsjes, de ongewone architectuur, middeleeuwse kastelen, prachtige barok steden. Voordat de Romeinen hier aankwamen, hadden de Grieken zich hier gevestigd. Helaas is van deze beschaving in Puglia minder terug te vinden dan op Sicilië. Wel zijn er nog veel kerken met Byzantijnse en Arabische invloeden. En wat de toerist zal aanspreken,  het is hier nog relatief goedkoop ook in vergelijking tot Toscane. Ten zuidwesten van de hoofdstad Bari ligt de plaats Alberobello, die bekend staat om zijn trulli.

Vakantiepark PugliaDeze bijzondere witte ronde huizen met hun kegelvormige daken en ongemetselde muren hebben de plaats veel bekendheid bezorgd. Verder kunt u deze trulli ook vinden in prachtige, Griekse aandoende stadjes als Martina Franca en Locoronto. Hoe oud de trulli zijn weet niemand maar het staat wel vast dat ze van voor de Romeinse tijd zijn. Naast de hoofdstad Bari is de meest imposante stad Lecce. De prachtige Barokstad heeft een rijke historie en bevat vele prachtige oude gebouwen die vrijwel volledig zijn opgetrokken uit marmer. Een moor voorbeeld is de Baseliek van Santa Croce. Door de Barokstijl wordt Lecce ook wel eens het Florence van het zuiden genoemd.

 

Strandvakanties Puglia

Vakantiepark PugliaVakanties Puglia bieden de mogelijkheid om heerlijk te relaxen op een van de vele zandstranden die altijd in de buurt zijn van uw kampeerterrein. In totaal vindt u in deze regio 800 kilometer strand. De Adriatische kust is vooral interessant op 2 plekken: in het zuiden bij Otranto en bij het schiereiland van Gargano. De stranden tussen Otranto en Santa Maria Di Leuca liggen er immer aanlokkelijk bij.

In het nationaal park Gargano is de Adriatische kust volgens velen op haar allermooist. Het is er bezaaid met grotten en rotsen en er zijn gezellige badplaatsen te vinden, zoals Vieste, Peschici, Mattinata. Een andere populaire badplaats die veel mensen aandoen tijdens hun vakantie in Puglia is Gallipoli aan de Ionische Zee. Op een aantal stranden heeft u de mogelijkheid tot vele wateractiviteiten, de populairste in deze regio toch wel het snorkelen/duiken. Als u niet van drukke stranden houdt kunt u ook terecht bij kleine baaitjes die nog nauwelijks ontdekt zijn. De kust bij de Golf van Taranto (tussen de ‘hak en de voet’) is verder zeer rustig.

 

Op Vakantie naar Puglia, Andiamo!

Hoewel de toeristische attracties van Puglia niet zo beroemd zijn als die van Toscane of Rome, heeft deze regio veel te bieden. Al met al is Puglia meer dan de moeite waard. Voor degene die graag wat anders wil zien kunnen de betrekkelijke rust en de lagere prijzen juist een voordeel zijn. Reis dus af naar het ongerepte, zonnige zuiden van Italië en geniet daar van uw vakantie in Puglia, Andiamo!

 

Nederlanders in Italië : ”De verborgen schat van Italië”

‘Een verborgen schat van Italië’ dat was het eerste wat in ons opkwam toen wij in Puglia kwamen. In de relatief onbekende, zuidelijke regio Puglia in de hak van de Italiaanse laars vonden we dan ook perfect bewaard gebleven baroksteden, een fenomenale mediterrane kust en olijf-en wijngaarden zover het oog reikt. In Puglia floreert nog het echte Italiaanse leven… Lees verder >>