Vakantiepark Sardinië

Vakanties SardinieVakanties op een vakantiepark op Sardinië zijn een ware sensatie. Het eiland is even magisch als fascinerend. Sardinië (Sardegna) biedt u een weelde van ongerepte natuur, kristalhelder zeewater en ongelooflijk mooie stranden. Wie aan reizen naar een vakantiepark op Sardinië denkt, denkt vaak aan een strandbestemming. Echter Sardinië heeft meer gezichten. Zo heeft Sardinië een indrukwekkende natuur met een heuvelachtig tot soms bergachtig landschap en een schitterende flora en fauna. Dankzij het subtropische, mediterrane klimaat van Sardinië kan het er in de zomer heel erg warm worden en zijn de winters over het algemeen mild. Een goede plek om te overwinteren dus.

Vakantieparken op Sardinië (48)

Camping La Mariposa

Alghero, Vakantiepark Sardinië
Richtprijs €48 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Is Aruttas

Cabras, Vakantiepark Sardinië
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Cugnana Portorotondo

Porto rotondo, Vakantiepark Sardinië
Richtprijs €46 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken op Sardinië

Vakantiepark Sardinië

Campings SardiniëSardinië is een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties. Ga met de auto naar Sardinië omdat u kan kiezen uit meerdere veerdiensten vanuit verschillende havens. Maar ook met het vliegtuig is het de moeite waard om uw vakantie hier te vieren. En als u uw vakantie hier viert moet u de Sardijnse keuken proberen. Deze is al net zo afwisselend als het landschap. Zoals te verwachten is kent men vele visspecialiteiten (men zegt zelfs de “beste kreeft ter wereld”), maar ook uit het binnenland komen lokale specialiteiten zoals geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn.

 

Campings op SardiniëBelangrijke steden zijn Alghero, Porto Cervo en natuurlijk Cagliari. De zuidelijk gelegen hoofdstad van het eiland die u tijdens uw vakantie op Sardinië ongetwijfeld gaat bezoeken. Het noorden doet eerder denken aan een Italiaanse versie van chique Puerto Banus of jetset favoriet Saint Tropez. Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers hier hun hart ophalen met prachtige bezienswaardigheden uit de Romeinse en Byzantynse tijd, en de overblijfselen van de Spaanse invloeden. Een dergelijke reis zal u zonder twijfel goed doen, dus ga lekker op vakantie naar een vakantiepark op Sardinië!

Strandvakanties op Sardinië

De 1850 kilometer lange kustlijn is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de zon- en strandaanbidders. U kunt dan ook genieten van prachtige kilometerslange zandstranden of van ontelbare gezellige kleine baaitjes, omringd door vele kliffen, en schelp- en kiezelstranden. De stranden bestaan over het algemeen uit zand. Het merendeel van de stranden is geschikt voor kinderen. De afloop van de zeebodem is in de meeste plaatsen vrij geleidelijk. Alleen de oostkust en noordoostkust zijn zeer rotsachtig. Het zeewater is zeer helder en heeft een specifieke kleur.

strandvakanties sardinieDe meest bekende en drukst bezochte stranden liggen in het Noordoosten aan de bekende Costa Smeralda. De Costa Smeralda is erg mooi en heeft een authentieke uitstraling. Aan de Costa Smeralda ligt de mondaine badplaats Porto Cervo. Dit is de  Sardijnse versie van Saint Tropez voor de jetset van Italië. Bent u op zoek naar minder drukke kampeerterreinen, mooie ongerepte stranden, dan kunt u die vinden in de omgeving van de Golfo di Orosei en het plaatsje Cala Gonone ten oosten van Nuoro. Een leuk plaatsje met prachtige stranden en spectaculaire baaien en grotten. Hier kunt u fantastisch duiken en mooie wandelingen maken. Kies voor een vakantiepark op Sardinië als bestemming als u een strandvakantie wilt combineren met bezoekjes aan prachtige natuur.

 

Op vakantie naar Sardinië, Andiamo!

Sardinië is een schitterend eiland met uitgebreide mogelijkheden voor vrijwel iedereen. Tijdens uw vakantie op een camping op Sardinië zult u geen massa-toerisme treffen, terwijl het een eiland is dat iedereen zou moeten ontdekken. Kunst en cultuur, mooie witte zandstranden met veel vertier of juist heerlijk ongerept met ongekend helder zeewater. Het heeft  drukke steden en een verlaten, ongerept binnenland met een wonderschone natuur. Op Sardinië kunt u heerlijk wandelen, fietsen of kennis maken met de de gastvrijheid van de inwoners met hun authentieke tradities. Dit alles vormt een wereld vol weelde waar u kunt genieten van een unieke sfeer. Laat u verrassen door de verschillende kanten van Sardinië.

 

Nederlanders in Italië : ”Een eiland met veel invloeden”

Sardinië, qua oppervlakte bijna net zo groot als Nederland, is geen eiland wat u even in een paar dagen rondrijdt. Hiermee doet u het eiland echt tekort. Wilt u echt ontdekken wat voor schoonheid en diversiteit het eiland te bieden heeft dan is het advies, neem de tijd!… Lees verder >>