Vakantiepark Trentino

Vakantiepark TrentinoVakanties Trentino in een uniek paradijs aan de zuidkant van de Alpen, de zonnigste regio in Noord-Italië. Het kent een ongeëvenaard berglandschap met al even prachtige meren. Trentino heeft elk jaargetijde een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor het het hele jaar door een aantrekkelijke regio is voor vakantiegangers. Zowel ’s zomers als ’s winters wacht hier een prachtig natuur- en cultuurlandschap op u. Dit is de reden waarom u op vakantie gaat in Trentino.

 

Aanbieders Vakanties in Trentino
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Trentino (46)

Camping Riviera

Calceranica al Lago, Vakantiepark Trentino
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Latsch

Latsch, Vakantiepark Trentino
Richtprijs €41 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Fleiola

Calceranica al Lago, Vakantiepark Trentino
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Trentino

Vakantiepark Trentino

Net over de Oostenrijkse grens rijdt u de provincie  Trentino binnen. U komt gelijk in het mooie berggebied de Dolomieten; de uitlopers van de Alpen. Overal ziet u bergen, ruikt u de zuivere lucht, het is aangenaam warm, de dorpjes ogen vriendelijk, alles is groen en mooie vakantieparken. Laat die vakantie maar beginnen! U bent terechtgekomen op een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, sportieve wandelaars en bergbeklimmers. De kinderen zullen genieten en hun ogen uitkijken in dat natuurgeweld op grote hoogte. Wat is het hier geweldig mooi!

De indrukwekkende Dolomieten, met steile rotswanden en hoge toppen, waaronder de Sella en Marmolada, domineren dit gebied. Om te skiën, fietsen, wandelen of om te gaan motorrijden of bergbeklimmen is Trentino een perfecte plek, want het heeft op dit vlak veel te bieden, met prachtige routes en spectaculaire uitzichten. Ook voor cultuur komt u in Trentino aan uw trekken. Daarom hoeft u zich cultureel niet te vervelen, vooral het oostelijke deel van de Italiaanse Alpen heeft op het gebied van cultuur veel te bieden.

Vakantiepark TrentinoEr zijn ook diverse stedentripjes mogelijk vanaf uw vakantiepark. Bolzano, de hoofdstad van de regio Trentino-Zuid-Tirol, is een bezoek waard. Deze stad staat bekend als de ‘Poort naar de Dolomieten’. In de fraaie historische stadskern vindt u ondermeer het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum. Erg leuk voor de kinderen is het imposante kasteel Trostburg uit de 12e eeuw in het Eisacktal (Valle Isarco). De ridderzaal is zeker de moeite waard, alsmede de prachtige natuur in de omgeving van de burcht. Ook de Oud Italiaanse stad Trento is een aanrader tijdens een verblijf op een vakantiepark in Trentino. De stad met een mengelmoes van Italiaanse en Germaanse cultuur zit vol met monumenten uit de renaissance. Interessante gebouwen zijn de gotische kathedraal en neptunusfontijn aan het Duomo san Vigilio en het kasteel Del Buonconsiglio.

Strandvakanties Trentino

Strandvakantie TrentinoDe meren van Trentino vormen een uniek decor voor een heerlijke strandvakantie. Het Gardameer is wellicht het bekendste meer dat (deels) in Trentino ligt.  De bekendste plaats hier is Riva del Garda, gelegen in het uiterste noorden van het Gardameer en behoort tot de grotere plaatsen aan het meer. Door haar ligging vlakbij landen als Oostenrijk en Duitsland in combinatie met het milde klimaat weten toeristen al sinds eind van de negentiende eeuw hun weg naar de badplaats Riva del Garda te vinden.

Het grootste meer dat volledig aan Trentino toebehoort is het Caldonazzo meer. Dit meer is het grootste meer van Trentino en tevens ook het warmste van alle Alpenmeren. In tegenstelling tot de meeste andere bergmeren blijft het heldere en rustige water vele meters ondiep en kunnen kinderen veilig in het water spelen en zwemmen. In 2014 heeft het Caldonazzomeer heeft een belangrijke erkenning gekregen: de internazionale Blauwe vlag, dit betekend erkenning voor de zuiverheid van het water van het meer en de initiatieven die genomen zijn voor een prachtig wandelgebied, verder zijn er vele fietspaden aangelegd, om zo het gebied te verkennen, heeft tot deze erkenning geleid.

Maar ook de meren van Levico en Ledro zijn erg mooi en daardoor zeer populair. Uiteraard bieden ze samen met de stromen en rivieren oneindig veel mogelijkheden voor liefhebbers van watersport. Het heldere water vraagt om een frisse duik en vormt een onvervalst eldorado voor zeilers, windsurfers, waterskiërs en kanoërs. Maar ook canyoning en raften zijn uitdagende activiteiten. Koppel hier het aangename klimaat aan en uw vakantie wordt er een om niet snel meer te vergeten.

Op vakantie naar Trentino, Andiamo!

Trentino, oftewel de poort van Italië. Bent u hier op vakantie dan ruikt u de Alpen en proeft u de sfeer van de Mediterranée. Hier bent u in de juiste regio in Italië voor een actieve vakantie in de bergen of een zonvakantie aan het water. Maar ook de Italiaanse keuken is het proberen waard en zo samen met dit alles is Trentino een ideaal vakantiegebied. Maar vooral voor de fiets- en wandel liefhebbers is Trentino een ideaal gebied. Een gebied verscholen tussen de bergen van de Dolomieten en de glinsterende meren. Welkom in Trentino.