Vakantiepark Corsica

Vakantiepark CorsicaCorsica is een eiland in de Middellandse Zee en ligt ten westen van Italië (ter hoogte tussen de Italiaanse plaatsen Livorno en Rome), tussen Liguria en Sardinië. Het eiland behoort tot Frans grondgebied maar heeft ook een Italiaans gezicht. Bovendien wordt een vakantie Corsica vaak gecombineerd met een verblijf op een vakantiepark op Sardinië.
Corsica is bijzonder bergachtig, zo is het hoogste punt: Monte Cinto 2710 meter hoog en heeft het eiland nog enkele toppen boven de 2000 meter. Corsica telt ongeveer 265.000 inwoners, waarvan het grootste deel in een van de twee grootste steden wonen: Ajaccio (hoofdstad) en Bastia. Corsica heeft een oppervlakte van ongeveer 8700 km², ter vergelijking: ongeveer 20% van Nederland.

Vakantieparken op Corsica

Camping village merendella

Moriani plage, Vakantiepark Corsica
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Rondinara

Bonifacio, Vakantiepark Corsica
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Village de l’Ostriconi

Palasca, Vakantiepark Corsica
Richtprijs €30 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken op Corsica

Vakantiepark Corsica

Corsica is een prachtig vakantie eiland waar voor een ieder wat te doen is, ook voor een vakantie met kinderen, waar op de vele vakantieparken veel georganiseerd wordt. Corsica is ook een waar mekka voor wandelaars. Bovendien zijn de Corsicanen een alleraardigst volk met een hoog temperament gehalte dat zich onder meer uit in een eigenzinnigheid en een enorme muzikaliteit.

Het eiland heeft een prachtige natuur met bossen op de berghellingen, waar veelal besneeuwde toppen zijn. Het noordoosten van het eiland is een nationaal park met veel zeldzame plantensoorten. De geur van het maquis, een kruidachtig struikgewas dat op Corsica veel groeit en een heerlijke geur uitstraalt, zorgt voor de herkenning van de vrije natuur.

Een andere bijzonderheid van Corsica dat het eiland zo uniek maakt, zijn de vele historische bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen. Op veel plaatsen waar u komt zult u getuige zijn van een kapelletje, Genuese torens en bruggetjes of een ander spoor uit vroegere tijden.

Strandvakanties Corsica

Vakantiepark CorsicaCorsica is erg geliefd en wordt ook wel aangeduid als “Ile de beauty”, hetgeen eiland van de schoonheid betekent. De afstand tot de Italiaanse kust bedraagt 83 kilometer en tot Sardinië slechts 12 kilometer. De 1000 kilometer lange kust van Corsica is een aaneenschakeling van kliffen, mooie rustieke baaien en zonovergoten stranden.

Het eiland heeft een warm klimaat en prachtige zand en kiezel stranden. De azuurblauwe Middellandse zee rond Corsica is kristalhelder en dankzij de aangename watertemperatuur en de beschutting in de baaien kunt u op heel veel plaatsen heerlijk zwemmen. In het hoogseizoen kan het op sommige stranden druk zijn. Aan het einde van de zomer wanneer het nog steeds lekker weer is, de watertemperatuur goed, maar minder druk, is dan ook een zeer geschikte periode voor een verblijf op een vakantiepark.