Vakantiepark Toscane

Vakantiepark ToscaneVakantieparken in Toscane, één van de populairste vakantiegebieden van Europa, en het is waar, ‘Toscana’ is van een ongekende schoonheid. Gesitueerd aan de westkant van Italië, met een prachtige natuur en rijk aan historie en cultuur, zijn vakanties Toscane uitermate ontspannen waarbij u kunt kennis maken met aloude tradities.

De regio biedt schitterende landschappen, heuvels, stranden, zee, middeleeuwse dorpen en steden, kunst en cultuur van een ongekend hoog niveau, een heerlijke Toscaanse keuken, kwaliteitswijnen en natuurlijk haar charmante en vriendelijke inwoners.

 

Aanbieders Vakanties in Toscane

Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Toscane (88)

Camping Riva dei Butteri

Follonica, Vakantiepark Toscane
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping il Capannino

Marina di bibbona, Vakantiepark Toscane
Richtprijs €58 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping village il Gineprino

Marina di bibbona, Vakantiepark Toscane
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Toscane

Vakantiepark Toscane

Vakantiepark ToscaneToscane kent een zeer aantrekkelijk mediterraan klimaat. De invloed van de Tyrreense Zee zorgt ervoor dat het er zowel ’s zomers al ’s winters goed toeven is. In de zomermaanden is het heerlijk warm en erg droog in Toscane. De gemiddelde temperatuur ligt dan altijd boven de 20°C en gaat soms boven de 35°C. Aan de kust is meestal de droogste streek en in de Apuaanse Alpen en de Apennijnen valt meer regen. In de winter is het nog altijd erg zacht in Toscane met een gemiddelde temperatuur van 8°C en iets meer regen dan in de zomer. Dit klimaat maakt de Toscane het hele jaar door, maar met name in de lente en de zomer, een interessante vakantiebestemming voor zonliefhebbers.

Toscane heeft een mooie kust voor diegene die van het strand en van watersport houden of waar u heerlijk kunt luieren en zwemmen. In het westen strekt Toscana zich uit langs de kust met het Parco naturale della Maremma dat beschikt over de meest ongerepte kust van Italië. Prachtige, kindvriendelijke zandstranden en alle faciliteiten op vakantieparken om uw reis tot een succes te maken.

Vakantieparken in ToscaneDe Toscaanse kust van circa 300 kilometer is grofweg in 3 delen op te splitsen. Het meest noordelijke deel van de kust tot aan Viareggio is beter bekend als La Versilia. Deze stranden behoren tot de meest geliefde van Toscane. De streek van Livorno tot Piombino wordt ook wel de Etruskische kust genoemd en het gebied ten zuiden daarvan heet de Costa d’Argento. Ook aan de kusten van Punta Ala tot Marina di Grosseto, Talamone en Monte Argentario, Cecina kunt u genieten van een heerlijke zonvakantie.

Het merendeel van de stranden is geschikt voor kinderen. De zeebodem van de stranden loopt veelal vrij geleidelijk af. In met name Versilia bevinden zich meerdere brede stranden, waar kinderen meer ruimte hebben om te spelen. De stranden zijn veelal opgesplitst in zogenaamde ‘Bagni’, ofwel strandtenten met relaxte strandstoelen en parasols, die men vaak verplicht moet huren. De kust van Toscane is een heerlijke streek voor een afwisselende vakantie. Combineer uw verblijf op een vakantiepark met het strand en de cultuur van Toscane. En met name de bekendste plaats wel van de Toscane, Pisa met zijn scheve toren. Maar Pisa heeft natuurlijk veel meer te bieden. Er zijn minstens twintig andere monumentale bezichtigen zoals paleizen, kerken, pleinen en mooie bruggen te bewonderen. Verdere mooie plaatsen om te bezoeken zijn Florence, Lucca en Siena.

 

Op vakantie naar Toscane, Andiamo!

Camping ToscaneBehalve het schitterende landschap biedt Toscane een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten. Bijna elke stad of dorpje is de moeite van een bezoek waard vanwege een schitterende kathedraal of kerk, pittoreske straatjes en vergezichten, statige palazzi en interessante musea. Of u nu in de regio Florence, Siena, Lucca, Monte Amiata of Arezzo zit, het gevarieerde landschap van Toscane met zijn heuvelstadjes, de elegante palazzi, de uitgestrekte wijngaarden en olijfgaarden, de Italiaanse keuken en de gastvrijheid van de mensen zorgen ervoor dat vakantie in Toscane een geliefde bestemming is geworden.

vakanties toscane