Vakantiepark Lazio

Vakantiepark LazioVakanties Lazio zijn voor de echte Italie-liefhebber iets om intens van te genieten. Met een stad van het kaliber zoals Rome dat is, een prachtig landschap, stranden, meren, parels op cultureel en culinair vlak is Lazio een regio waar u tijdens uw verblijf op een vakantiepark alle kanten uit kunt. Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen. Lazio is een levendige plek om uw volgende Italiaanse vakantie in door te brengen; voor ieder wat wils voor ieder type vakantieganger; van de avonturier tot aan de ontspannende toerist.

 

Aanbieders Vakanties in Lazio
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Lazio (21)

Camping Village Europing

, Vakantiepark Lazio
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Vigna di Valle

Anguillara sabazia, Vakantiepark Lazio
Richtprijs €27 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Blu International

Bolsena, Vakantiepark Lazio
Richtprijs €26 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Lazio

Vakantiepark in Lazio

Vakantiepark LazioVoor uw volgende leuke vakantie naar Italië, bezoek de regio Lazio. De grootste stad van het land, Rome, ligt hier, alsmede de interne staat Vaticaanstad, het hoofdkwartier van de Katholieke Kerk. Lazio is het derde meest bevolkte gebied van Italië en heeft de een na grootste economie. Wanneer in de provincie Lazio bent mag een bezoek aan Rome niet ontbreken.

Maar er is hier veel meer te zien, want ook buiten Rome zijn verspreid over de regio honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. De meest in het oog springende plaatsen zijn de Castelli Romani, de voormalige buitenplaatsen van de Romeinse elite, en het wereldberoemde Tivoli.

De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee van alle Romaanse talen. Lazio kende oorspronkelijk veel invloed van de Etrusken. Aan de grens met Toscane en Umbria vindt men hier nog veel restanten van. Daarna volgde de beroemde tijd van de Romeinen. Vanaf de middeleeuwen maakte Lazio tot in de 19e eeuw deel uit van de Kerkelijke Staat met de Paus aan het hoofd.

Het landschap van de regio is voornamelijk plat, met wat rollende heuveltjes en bergen hier en daar. In het heuvelachtige landschap van Lazio liggen een aantal meren (Lago di Bolsena, Lago di Bracciano en Lago di Vico) die met name bij toeristen erg populair zijn. Bovendien is Bracciano een mooi voorbeeld van een gezellig dorp. Een mooi uitstapje is het schitterende Bolsena meer, het grootste vulkanische meer van Europa. Het meer vult een gigantische vulkanische krater en is al vele jaren een populaire bezienswaardigheid!

Gaat u liever niet aan drukke trekpleisters,  trek er dan op uit naar de kustlijn van Lazio, waar zich vele prachtige resorts bevinden, zoals Gaeta, Sabaudia, en de prachtige eilanden Ponza en Ventotene. Hier kunt u heerlijk van de zon genieten, of misschien maakt u liever gebruik van de vele watersport mogelijkheden. Doe inspiratie op en boek vandaag uw reis naar een vakantiepark Lazio nog.

 

Strandvakanties Lazio

Vakantiepark LazioWaterliefhebbers kunnen natuurlijk behalve naar de (krater)meren of de hete bronnen in het heuvellandschap van Lazio ook naar de Tyrheense kust. Hier vindt u enkele levendige badplaatsen met heerlijke zandstranden, daarom is een strandvakantie vanaf uw vakantiepark aan de kust van Lazio uitermate geschikt om te combineren met een bezoek aan het culturele Rome. De kust bij Rome is echter niet zo spectaculair en vaak erg druk bezocht door Romeinen die in de zomer de hete stad ontvluchten.

 

Een uitzondering van deze Romeinse massa-drukte vormt het stukje kust bij de pittoreske plaatsjes Gaeta en Sperlonga. Deze badplaatsen liggen ten zuiden van Rome. Sperlonga is een populaire badplaats met zandstranden. De oude stad is gebouwd op een rotsachtige kaap. De nieuwere wijken zijn aan zee gebouwd net zoals in Gaeta. Ze zijn uitermate geschikt voor een afwisselende vakantie waarbij het ontdekken van Rome afgewisseld wordt met zon en strand waarbij u helemaal tot u rust kunt komen.

 

Op vakantie naar Lazio, Andiamo!

Gaat u naar Lazio, dan gaat u niet alleen naar Rome, maar ook naar een zeer aantrekkelijke regio. Een regio met kleine en prachtige dorpjes. Wilt u niet naar het drukke strand dan kunt u terecht bij de mooie meren zoals Bolsena en Vico. En om de Italiaanse sfeer helemaal te proeven kunt u terecht in de historische steden waar u kunt genieten van een van de vele wijnen die deze streek produceert. Lazio heeft voor een vakantie veel voor u in petto.