Vakantiepark Le Marche

Vakantiepark Le MarcheVakanties Le Marche zijn het beste wat u kunt doen als u het echte Italië wilt ontdekken. Le Marche, of De Marken, is een van de mooiste regio’s van Italië. Le Marche ligt in het midden van Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische zee en je vindt op korte afstand van het vakantiepark alles wat Italië zo bijzonder maakt. Ook wordt Le Marche het best bewaarde geheim van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat u zich kunt wensen in uw vakantie.

 

Aanbieders Vakanties in Le Marche

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Vakantieparken in Le Marche (39)

Camping Village Calypso

Cupramarittima, Vakantiepark Le Marche
Richtprijs €55 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Fontana Marina

Campofilone, Vakantiepark Le Marche
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Fano

Fano, Vakantiepark Le Marche
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle vakantieparken in Le Marche

Vakantiepark Le Marche

Vakantieparken Le MarcheDe schitterende regio Le Marche kent een lange geschiedenis van veldslagen, van rijke kasteelheren, boeren die het land bewerkten en van veel handwerkslieden met hun ambachten. Vooral het keramiek uit Le Marche is beroemd. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. Een vakantiepark is hier de ideale plaats om uw vakantie in Italië te vieren en het land te (her)ontdekken.

Tijdens vakanties Le Marche vindt u de perfecte mix tussen rust en ruimte, cultuur, culinaire hoogstandjes en enorme gastvrijheid. Dit alles te midden van een zeer mooie afwisselende natuur en wel honderd bijzondere stadjes die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn te bezoeken. Een groot voordeel is de kleinschaligheid zodat u in alle rust van al het moois kunt genieten. In ieder dorpje is cultuur te vinden zoals: kastelen, palazzi, kloosters, abdijen, kerken en musea.

Het landschap van Le Marche doet onmiskenbaar denken aan Toscane en Umbria. In de zomer vormen de besneeuwde toppen een mooi wandelgebied. Men kan zo maar tussen grote kuddes schapen terecht kan komen, en in de winter kan hier geskied worden. Als u tijdens uw vakantie op zoek wilt naar een stukje ongerept Italië dan bent u juist hier op de goede plaats. Geen hordes toeristen, maar kleine onbedorven kasteeldorpen.

Op bijna elke heuveltop ligt een pittoresk middeleeuws dorp dat door trotse verdedigingsmuren die ondersteunt wordt door  oude torens en poorten beschermd wordt. Deze dorpen doen herinneren aan lang vervlogen tijden en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. De inwoners van Le Marche moet u leren kennen. Wanneer u met een paar woordjes Italiaans probeert contact te maken, dan komt er meteen een vrolijke spraakwaterval los en wordt u bijna geadopteerd in de familie.

 

Strandvakanties in Le Marche

vakantiepark le marcheDe kustlijn van Marche is ongeveer 170 kilometer lang en langs de gehele kust staan mooie palmbomen. De kust heeft overal wat anders te bieden. De lange zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust: bij de Riviera del Conero, het schiereiland met de imposante witte steenrotsenen, en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo). De hoge kliffen lopen tot aan zee en vormen zo een natuurlijke onderbreking van de lange zandstranden. Hier kunt u schitterend wandelen en vervolgens een frisse duik nemen bij idyllische strandjes. Bovendien zorgen de pijnbossen voor een aangename verkoeling op het vakantiepark en de lage mediterrane begroeiing verspreidt een heerlijke geur.

Zeer mooie stranden zijn te vinden bij Ancona, waaronder het strandje bij het ‘Monumento ai Cadutti’ (het monument voor de gevallenen van de oorlogen), dat vooral bijzonder is door de vele versierde grotten waarin de vissers hun bootjes bewaren.

Tussen Falconara en Senigallia vindt u ‘La Spiagga di Velluto’, het fluwelen zandstrand, hier zijn de leukste strandtenten te vinden. Na een dagje strand kunt u flaneren en heerlijk ijs eten in de schattige schilderachtige badplaatsjes als Portonuovo, Sirolo, Numana en Marcelli. Andere bekende badplaatsen in Le Marche zijn Porto San Giorgio, Grottammare en San Benedetto del Tronto. Die hebben in tegenstelling tot het binnenland veel meer aan het vertrouwde beeld van de Mediterranee voldoen. Hier vindt u echt alles wat men van een strandvakantie in Italië verwacht.

 

Op vakantie naar Le Marche, Andiamo!

Campings le marcheDe rust, de zee, de dichte bossen, de glooiende heuvels met daarop de eeuwenoude ommuurde vestingstadjes, heerlijk eten en de gastvrije mensen die hun geboortegrond liefhebben. Dat maakt Le Marche een heel aantrekkelijk gebied. Interessant zijn de kleinere steden in het ongerepte binnenland die nog onaangetast zijn door de grote toeristische stromen. Je vraagt je af hoe dat komt, maar stilletjes hoop je ook dat het zo blijft. Kortom Le Marche heeft u genoeg te bieden voor een geweldige vakantie voor een zeer goede prijs! Wij nodigen u van harte uit om ook Le Marche te komen verkennen.

 

Nederlanders in Le Marche: ‘Het groene land en boerenhart’

In 2003 maakten we de “move” van Nederland naar Italië en daar hebben we nu al meer dan 10 jaar lang, nooit spijt van gekregen. Le Marche is een vakantiebestemming bij uitstek. Strandgangers, bergliefhebbers, sportievelingen en cultuurliefhebbers vinden hier voldoende van hun gading en de vriendelijke bevolking laat merken dat u hier meer dan welkom bent… Lees verder >>