Vakantiepark Valle d'Aosta

Vakantiepark Valle d'AostaVakantiepark Valle d’Aosta, reis naar deze prachtige regio in Noord Italië, omringd door de meest indrukwekkende bergen in de Alpen. Samen maakt dat de mooiste achtergrond vormen van de dorpen in het Aostadal en grenzend aan Frankrijk en Zwitserland. Het kan niet anders dan dat dit garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Dat is precies waar Valle d’Aosta, de kleinste regio van Italië, voor staat. De grote verscheidenheid in alles wat u kunt zien en beleven maakt van Valle d’Aosta een reisbestemming van eerste rang die altijd aangenaam verrast.

Vakantieparken in Valle d'Aosta (8)

Camping Dalai Lama Village

Chatillon, Vakantiepark Valle d'Aosta
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Tunnel

Etroubles, Vakantiepark Valle d'Aosta
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website

Camping Margherita

Gressoney saint jean, Vakantiepark Valle d'Aosta
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek website
Alle Vakantieparken in Valle d'Aosta

Vakantiepark Valle d'Aosta

Vakanties Valle d'AostaValle d’Aosta is een prachtig gebied met een betoverende natuurlijke omgeving. De vakantieganger die wil genieten van de schoonheid van de natuur komt hier helemaal tot zijn recht op een vakantiepark. Valle d’Aosta ligt ingesloten tussen beschermde gebieden. Plaatsen die tot het Natura 2000 netwerk behoren. Een ecologisch gebied van bergen en botanische tuinen. Met uitzondering van het Gran Paradiso National Park, weten maar weinig mensen dat de beschermde omgeving zoveel schoonheid te bieden heeft.

 

Sportieve ervaringen in Valle d’Aosta

Indien u een beetje bekend bent met de de provincie Valle d’Aosta kent u natuurlijk het Natuurpark Gran Paradiso. Met een oppervlakte van 70.000 hectare kunt u hier alles vinden wat een natuurvakantie zo mooi maakt. Fraaie bergen en dalen, een botanische tuin en een dierenrijk dat er zijn mag.

vakantieparken Valle d'AostaDe sportieve vakantieganger kan hier heerlijk wandelen, fietsen of raften. Vooral in het dal van de Aostavallei zijn de beken en rivieren zeer geschikt voor deze sport. Ervaren gidsen leiden de sportief ingestelde vakantiegangers door de mooie rivier Dora Baltea. Er is aanbod voor degene die voor het eerst een een rafting avontuur begint en voor actieve sporters die ervaren zijn met het bedwingen van de wilde wateren van Aosta.

Spectaculaire stromingen, versnellingen in een adembenemend mooie natuur. U hoeft niet alleen voor de mooie natuur naar  Valle d’Aosta, u kunt ook genieten van de culturele bezienswaardigheden en de eeuwenoude tradities betoveren iedere vakantieganger. Zo zijn er tal van evenementen in Valle d’Aosta.

Het feit dat u natuurbeleving zo makkelijk kunt combineren met een stadsbezoek of met het bijwonen van een evenement is uniek. Enkele evenementen zijn op het gebied van cultuur en muziek, maar ook culinaire liefhebbers zitten hier goed. Er heerst overal een feestelijke sfeer met markten waar ze regionale producten verkopen, verschillende evenementen organiseren en traditionele muziek maken.

 

Een leuke festival ervaring in Valle d’Aosta

Het echte Valle d’Aosta leert u kennen tijdens het evenement Veillàdi Etroubles in het gelijknamige dorpje. In de nazomer vindt de oogst plaats waardoor dit een perfecte periode is om de regionale delicatessen te proeven.

Vakantiepark Valle d'aostaOveral in de regio zijn dan appel-, wijn- en honingfestivals. Een lokale lekkernij die in veel gerechten terug komt is de kastanje. Erg interessant om te bezoeken is het Alpenmuseum in het plaatsje Bard, dat is gevestigd in een prachtig fort.

Gaat u voor de natuur dan zijn de mooiste natuurgebieden rond de Mont Blanc, de Monte Cervino en de Monte Rosa, deze liggen op nauwelijks een paar uur rijden van de centrale Aosta vallei. Ook het Nationaal Park Gran Paradiso en de Valle Dora Baltea zijn niet ver vanaf uw vakantiepark. Voor de natuurliefhebber een must om hier vakantie te hebben gevierd.